2. lokakuuta 2016

Hei mummo, mitä kuuluu sinne teille?

Kävin viimeisimmällä Oulun reissullani tapaamassa myös isovanhempiani. Mummini on neulonut minulle monet villasukat ja ajattelin, että nyt on mun vuoro lämmittää mummin jalkoja. Otin siis työn alle kaksi paria pitsisukkia.

Lanka: Trysilgarn Superwash Ullgarn
Menekki: 2 kerää, 100g
Puikot: 3,5mm
Koko: noin 39

Aiemmin olen neulonut samalla ohjeella itselleni pitkät, punaiset sukat, joten ohje oli vanha tuttavuus.
Sen sijaan, että olisin neulonut sukat sukkalehden ohjeen mukaan, otin ohjeen netistä. Koska olen viime aikoina neulonut paljon ohuilla langoilla, tämä lanka oli jotenkin todella paksun oloista. Jännitin langan riittävyyttä, mutta sitä kului tasan kerä per sukka. Jämälankaa taisi jäädä yhteensä puolisen metriä.
Väri on mielestäni ihana, oikein tuollainen keväinen vihreä. Tykkään.

 
 
Lanka: Novita Nalle Taika värissä Jäätelö
Menekki: 77g
Puikot: 3mm
Koko: noin 39

Täytynee todeta, että neljäs kerta toden sanoo! Nimittäin tässä on neljäs parini Niina Laitisen So sweet socks -ohjeella tehtyjä sukkia. Niistä tuli ihanat, ja lankakin on samaa kuin ohjeen kuvissa käytetty. Malli sopii loistavasti tällaiselle vaaleammalle langalle, kuvio näkyy tosi kivasti. Enkä edelleenkään kyllästynyt, joten voi olla että teen näitä vielä lisääkin!

Sukat on edelleen mulla odottamassa nimikointia. Sitten ne pitäisi laittaa postiin ja jalkoja lämmittämään. Nyt kun ilmat on alkaneet viilentyä, itsekin haluaa laittaa yhä useammin villasukat jalkaan kotona (vaikka olenkin käyttänyt niitä muutenkin kesän aikana). Toivon, että sukat ovat sopivat ja mieleiset mummilleni. <3

2 kommenttia:

Kommenttisi tekee minut iloiseksi! ^^