5. lokakuuta 2016

Kirjoneuleiset käsiasiat

Jatketaanpa toiseksi viimeisimmällä valmistuneella työllä. Mulla meinaa väliin vähän jäädä tuo kuvaaminen; haluaisin kuvata kaikki neuleet jonkun päällä - toisin sanoen itseni päällä - ja avopuolisoni on vaihtelevasti kotona valoisaan aikaan kanssani. Mikä tarkoittaa sitä ettei minulla ole kuvaajaa! Mutta viime viikonloppuna otettiin siis kuvat edellisen postauksen sukista ja näistä kämmekkäistä/pummihanskoista.

Ihmetystä herättää puuttuva pikkusormi.. Minne lie haihtunut kuvasta?
Malli: Omasta päästä
Kuvio: Knittiana
Lanka: Novita Pikkusisko, punainen ja harmaa kaksinkertaisena
Menekki: 77g
Puikot: 3,5mm

Kyselin pikkusiskoltani, mitä hän tarvitsisi jos neuloisin jotain kivaa lahjaksi. Hän ei heti osannut sanoa, mutta myöhemmin lähetti minulle kuvan pummareista, jotka tein avopuolisolleni silloin kun vielä olimme tutustumassa toisiimme. Toiveena oli kaksiväriset, ja koska en halunnut tehdä pelkästään raidallisia, etsin ja löysin ohjekansiostani kuvion, jota halusin näissä käyttää. Kuvio on blogista, jota ei nykyisin enää oikeastaan ole, mutta pinterestistä se vielä löytyy! Linkki vie sinne. En tietenkään ollut kirjoittanut pari vuotta sitten tulostettuun ohjeeseen sen alkuperää, joten meni hetki kun kaivelin sitä ensin Raveltysta ja sitten Pinterestistä. Oli onni, että löysin sen sieltä miljoonien kuvien joukosta vielä uudestaan!

Näissä ei oikeastaan ole mitään erikoista, valikoin kirjoneulekaaviosta mieleiseni kohdan kuviota ajatellen ja säädin sen peilikuvaksi toista hanskaa varten. Näitä oli kyllä kiva neuloa! Neuloin kaksinkertaisella pikkusiskolla, jolloin näistä tuli todella lämpöiset ja pehmeät. Sormet neuloin 1o1n -joustimella, jotta ne myötäisivät sormia juuri sopivasti, mutta antaisivat tarpeeksi myös periksi jos sormia tarvitsee taivuttaa. Tein vielä joustavan päättelyn, jonka opin Spindrift Shawl -huivia tehdessäni, joten ne eivät kinnaa yhtään myöskään yläreunastaan. Kaikenkaikkiaan oikein onnistunut työ, ja vaikka kuvittelin näitä aloittaessani taas että sormien neulominen on ankeaa ja hidasta hommaa, taisin nauttia siitä kaikista eniten näitä tehdessä. Niin se vaan mieli muuttuu :)

Kämmenpuolella on kirjoneuleen sijaan ihan perus pystyraidat, ja onnistuin raidoittamaan myös peukalokiilan ihan oikein! Olen aika ylpeä siitä miten nätit niistä tuli. Muutenkin, ihan toimivat käsineet omasta päästä tehdyiksi.


8 kommenttia:

 1. Kauniit kämmekkäät. Kämmekkäät on monesti tosi kätevät kun niissä pystyy tekemään sorminäppäryyttä vaativia juttuja, mutta koko käsi ei kuitenkaan palellu.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Niin ovat, itsekin tykkään juuri sen takia käyttää kämmekkäitä :) Nämäkin tulevat tarpeeseen, kun siskolla on koko ajan autossa jotain korjattavaa niin tähän aikaan vuodesta jo käsiä palelee kun joutuu pienten osien kanssa puuhailemaan.

  VastaaPoista
 3. Kauniit ovat ja varmasti myös lämpimät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Siskoni sai ne viime perjantaina, tykkäsi kuulemma kovasti!

   Poista
 4. Ihana väriyhdistelmä ja kuvio :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Näistä tuli kyllä kivat!

   Poista
 5. Kauniit! Ja kuvattu kivassa ympäristössä.

  VastaaPoista

Kommenttisi tekee minut iloiseksi! ^^