30. joulukuuta 2014

UFOsta valmiiksi neuleeksi; pitsineulejakku

Ohje: Naisen pitsineulejakku (Novita)
(Löytyy myös Novita kevät 2013 -lehdestä)
Lanka: Novita Rose Mohair, lila 732
Menekki: 145g koossa S
Puikot: 5,00mm pyöröpuikko

Armas UFO*sein, jota olen kuljettanut mukanani lähes 2 vuotta ja 4 muuton verran, on vihdoin valmis! Ihastuin malliin heti Novita 2013 -lehden kolahdettua postilaatikkoon. Valitsin värikseni rauhallisen violetin (alkuperäinen on korallin värinen, mikä on myöskin kiva!) ja aloitin neuleen heti. Tein nopeassa tahdissa valmiiksi takakappaleen, molemmat hihat ja vasemman etukappaleen. 

Jostain syystä kuitenkin oikea etukappale jäi tekemättä. Neule pakattiin Ikean tuplasululliseen pakastepussiin viimeisten kerien kanssa odottamaan. Aina välillä se kaivettiin esiin "Tämän minä teen kohta valmiiksi!" Aina jonkin syyn varjolla etukappaleen aloitus kuitenkin aina siirtyi hamaan tulevaisuuteen.

Tiedättehän sen tunteen, miten ärsyttää kun jotain on kesken? Kun se keskeneräinen työ osuu aina käsiin lankavarastoa kaivellessa? Kun muistaa, ettei sen valmiiksi saaminen loppujen lopuksi veisi kauaa? Lopulta kyllästyin tunteeseen että jotain on koko ajan kesken.
Päätin, että ennen kuin aloitan ensimmäistäkään JyJu -työtäni, tämä neuletakki on saatava valmiiksi.
 Ja niin oikea etukappale sai viimein alkunsa. Yksi muistikuvistani oli, että pitsin muistaminen oli vaikeaa - kun lopulta sitä olin muutaman kerroksen tehnyt, se muistui mieleen, eikä tarvinnut kuin laskea vähän ja käyttää mittanauhaa. Yksi ilta meni neuloessa (ja katsellessa Bones -sarjaa Netflixistä) ja toisena iltana höyrytin kappaleet kevyesti mittoihinsa ja kasasin neuleen. VALMIS!
Lopputulemana sanoisin, että olisi kannattanut ottaa itseään niskasta kiinni jo aiemmin. Tämä oli niin naurettavan helppo loppurutistus.


Valmis takki on ihan kiva. Takareuna yrittää mennä vähän väkisinkin vielä rullalle, täytynee näyttää sille vielä hieman silitysrautaa. Höyrytin kappaleet ohuen keittiöpyyhkeen läpi, kun olin ensin neulannut ne kiinni silityslautaan. Olin vähän hätähousu, en millään malttanut alkaa odottamaan kappaleiden sumutusta ja kuivamista kuten ohjeessa käskettiin tekemään. Näinollen pitsi on aika littanaa. Luulen, että se käytössä pääsee kuohkeutumaan sopivasti ja ensimmäinen pesu sitten tulevaisuudessa tekee hyvää kuviolle.


Ylläolevasta kuvasta näkyy hyvin tuo pitsi. Yksinkertaisuuteensa nähden se on mielestäni tosi näyttävä. Jakun etukappaleet on tuollaiset suorat, ja ne saa halutessaan aseteltua myös näin.

P.S. Itsensä kuvaaminen on NIIIN vaikeaa, varsinkin tällaisen epämääräisen mallisen neuleen kanssa jonka haluaisi näkyvän kunnolla joka suunnasta. Onneksi muistin kameran itselaukaisimen ennen hermojen menetystä.

Kuinka vanha on sinun vanhin UFOsi? ;)

*UFO = UnFinished Object

2 kommenttia:

  1. Tosi kivannäköinen malli! Saattaapa olla että teen minäkin, mutta pidempänä. Olemme muuttamassa käsityöliikkeeni kanssa samaan taloon ja nyt muutossa kauhistun, kuinka paljon on keskeneräisiä töistä. Monen vuoden takaa, niin etten enää edes tiedä, mitä työstä piti tulla. Niitä on monta muovikassillista. Nyt kun aikaa on jo kulunut paljon, ei haittaa, vaikka purkaa työn langaksi. Yleensähän työ on jäänyt kesken, kun siinä on tullut jotain ongelmaa....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista :) Toivottavasti sinäkin saat jotain tehtyä UFOillesi! :) Joku ongelma mullakin tämän kanssa tuli, ei vain ole mitään hajua enää että mikä! Pääasia että sain sen viimein valmiiksi.

      Poista

Kommenttisi tekee minut iloiseksi! ^^