20. elokuuta 2016

Vauvaneuleita

Loma-aikana minulla oli tarkoitus neuloa siskoni tulevalle vauvalle neuleita, joita voin antaa hänelle vauvalahjaksi. Sainkin valmiiksi yhden parin sukkia ja neuletakin. Tarkoituksena oli neuloa myös pipo, mutta koska en omistanut sopivankokoisia puikkoja, se jäi siltä reissulta tekemättä.

Vastasyntyneen koon ohje on ilmainen
Lanka: Drops Baby Alpaca Silk
Menekki: 100g
Puikot: 4mm 80cm pyöröt

Halusin neuloa pienen neuletakin ylhäältä alaspäin. Siinä ei saisi olla saumoja koska en tykkää saumojen yhdistämisestä ja ohjeen pitäisi sopia arkustani löytyviin lankoihin. Kysyin jälleen videoideni katselijoilta ehdotuksia ja tämä valikoitui toteutettavaksi. Lankana on ihanan pehmeä alpakkasilkkisekoite kivassa savunsinisessä sävyssä. Neuloin neuletakin kaksinkertaisella langalla jolloin siihen meni tasan kaksi kerää.
Nopeaa ja helppoa!
Koska olen harrastanut viime aikoina muutenkin kaikenlaisten uusien juttujen kokeiluja niin tässä oli taas pari uutta juttua minulle. Tämä oli ensimmäinen ylhäältä alas neulottu neuletakki ja opettelin hihoja neuloessa myös neulomaan magic loopilla. Olen pitänyt looppaamista jotenkin hirveän isona mörkönä tähän asti ja ihan naurattaa kuinka turhaan. Hihoista tuli todella siistit ja olen tyytyväinen, että sopivankokoiset sukkapuikot jäivät matkatavaroita pakatessa kotiin!


Kuten neuleesta näkyy, käsialani on todella tiivistä kun voin neuloa pelkkää sileää (hihat) ja taas oikeaa ja nurjaa neuloessa siinä on selvästi pientä epätasaisuutta vaikka olisinkin sen kastellut ja kuositellut.
Ohjeesta poiketen laitoin neuletakkiin vain kolme nappia. Napinläpiä siinä on kuitenkin ohjeenmukaisesti 7kpl, mikäli sisko haluaa laittaa loputkin napit takkiin. Tästä tuli mielestäni oikein söpö!

Junasukkia eri langoista

Minulla on ollut tämän vuoden puolella pieni vauvansukkaprojekti meneillään, johon viimein sain seitsemännen ja viimeisen parin nyt lomalla valmiiksi. Olen käyttänyt sukkiin erilaisia ohuita jämälankoja ja neulonut niitä langasta riippuen 2,5mm tai 3mm puikoilla.
Alkuperäinen ajatukseni oli neuloa 2x7 paria sukkia: seitsemän paria vauvalle ja seitsemän paria äidille ja vielä matsaavissa väreissä tai jopa samasta langasta. Ajatuksena, että joka viikonpäivälle olisi molemmille oma pari sukkia. Projekti kuitenkin typistyi nyt lopulta pelkäksi vauvansukkaprojektiksi (koska laiska sukkien neuloja).

Viimeinen valmistunut pari
Olen käyttänyt sukkiin yhteensä lankaa 193 grammaa. Ihan kivoja jämälankasyöppöjä siis. Sukkaparien painot liikkuvat 24-36 gramman välillä. Olen kyllä tyytyväinen siihen, että sukat ovat viimein valmiit! Pääsee suunnittelemaan jotain muuta välillä :)
Siskoni jo valitsi valmistuneista sukista kaksi paria itselleen, hänelle neuletakin mukaan lähtevät siis oranssi-harmaat sekä violettiraidalliset pikkusukat.

3 kommenttia:

 1. Hurjan söpö neuletakki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin minustakin :) Ja tosi mukava neuloa!

   Poista
 2. So cute cardigan and so cute socks!

  VastaaPoista

Kommenttisi tekee minut iloiseksi! ^^