4. lokakuuta 2015

Villasukkia ja tossut

Vaikka Instagramissa ja Bloggerissa on omalta osaltani ollut nyt hieman hiljaisempaa, olen saanut neulottua yllättävän paljon.
Tämän postauksen omistan kuluneiden viikkojen aikana valmistuneille villasukille ja -tossuille.

 Malli: Lankahelvetin "Varrelliset huopatossut aikuiselle"
Lanka: Varsissa Teetee Pallas (oranssiharmaa) + Hot Socks Neon (oranssi) + Pikkusisko (harmaa)
Itse tossut ovat Novitan Joki -lankaa
Menekki: 197g

Ensimmäiset tekemäni huopatossut, aloitin vaatimattomasti koosta 45. Ennen huovutusta tossut olivat mielettömän isot ja niitä tulikin naureskeltua poikaystävän kanssa. Onneksi ne kutistuivat pesussa juuri sopiviksi. Tein tossut hieman ohjetta isommaksi muokaten, lisäsin siis hieman silmukoita varteen ja tossuosaan. Varren värikombo arvellutti hieman aluksi, mutta loppujen lopuksi ne sopivat oikein mukavasti yhteen harmaan tossuosan kanssa. On ollut kiva huomata että tossut ovat olleet ahkerassa käytössä valmistumisestaan asti :)

 Perussukka koossa 39
Lanka: Regia Stripemania Color
Menekki: 72g 

Kuluneena kesällä Oulu-Tornio -reissulla pysähdyimme matkan varrella olleeseen ihanaan pieneen lankakauppaan, joka oli täynnä ihania värikkäitä lankoja. Niitä tuli hipelöityä hetki jos toinenkin ja sanoin siskolleni ja poikaystävälleni että valitsevat langat, joista haluavat minun tekevän heille villasukat. Pikkusiskoni valitsi omaksi langakseen kerän Regian sateenkaariraitaa ja jonkin aikaa reissun jälkeen sukat valmistuivat. Lanka on pehmeää ja tosi kivan väristä, oikein mukavaa neuloa siis. Näitä sukkia tehdessä ei voinut olla huonolla mielellä ja tulipa siinä haaveiltua langan ostamisesta jemmaankin..

 Perussukat koossa 37/38
Lanka: Novita 7-veljestä sekä Nalle colori sininen ja vihreä
Menekki: 80g

Perussukat koossa 37/38
Lanka: Novita 7-veljestä grafiitti sekä Gjestal Janne fuksia
Menekki: 93g

Kysäisin toiselta pikkusiskoltani, että mitä hän haluaisi joululahjaksi jos jotain saan tehtyä. Hän toivoi villasukkia, joten saamansa pitää. En yleensä ole oikein välittänyt jämälankasukista, ja kaksi suurinta syytä siihen on se valtava määrä pääteltävää sekä värivalinnat. Ylipäätänsä tunnen olevani todella huono valitsemaan hyvin yhteensopivia värejä jotka näyttäisi vielä valmiissa työssäkin kivalta. No - tällä kertaa onnistuin tekemään kaksi mielestäni ihan käyttökelpoista paria jämälankasukkia. Jaksoin vieläpä päätellä langanpäät ilman turhempia mutinoita!
Neuloin ensin pinkkiharmaat ja sitten vihreäraidalliset. En ole koskaan ollut noiden Nalle Colorien (tai nykyisten Taikojen) ystävä, sillä valmis neulepinta on makuuni sellaisenaan liian levoton, mutta vihreän kanssa raidoitettuna yllättäen ihastuin kyseisiin lankoihin. Melkein tekisi mieli tehdä toinenkin samanlainen pari, joskin luulen ettei jämiä ole enää tarpeeksi.

3 kommenttia:

  1. Oletpa ollut ahkera :) Kaikki ihania mutta sini-vihreät ovat eniten minun mieleeni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Yllättäen sinisen ja vihreän ystävänä myös minun suosikkini on juurikin se sukkapari. Saa nähdä lahjotaanko siskoa jollain toisella parilla.. :)

      Poista
  2. Kirjavat langat...Kun teit niitä yksiä sukkia, niitä pinkki - harmaita, taistelit niiden kanssa ihan tosissasi. Luulen, että se yksivärinen siihen rinnalle rauhoittaa sen levottomuuden. Itse ainakin yleensä teen niin. Mutta rikottua helmineuletta ei ole tullut vielä harjoiteltua.

    VastaaPoista

Kommenttisi tekee minut iloiseksi! ^^