5. toukokuuta 2016

Pikku Lila

Ohje: Fatty Lumpkin the Brave African Flower Pony (Ravelry, maksullinen)
Koukku: 3,00mm
Käytetyt langat: Novita Nalle valkoinen
Kotikulta Villainen vaaleanpunainen
Gjestal Maija pinkki ja lila
Menekki yhteensä: 224g
Koko: korkeus 24cm, pituus pepusta turpaan 40cm
Fiilis: Tästä tuli IHANA!

Tämän kaverin tarina alkaa heinäkuussa 2014 isäni kesämökiltä. Olimme siellä kahden ystäväni kanssa viettämässä laatuaikaa ja olin ottanut muutaman yhteensopivan kerän lankaa ja virkkuukoukun mukaani. Luulen, että olin vasta törmännyt Heidi Bearsin ihaniin afrikankukkaeläimiin? Joka tapauksessa, yksi ohje piti heti saada ostaa ja valikoin projektikseni tämän heposen. Siitä oli tuleva kummitytölleni synttäri- tai joululahja!
Virkkasin sillä reissulla varmaan tusinan verran afrikankukkia. Kuten arvata saattaa, innostus kukkien virkkaamiseen kuitenkin lopahti pian. Vaikka lopputulos houkutteli kovasti, en yleensä ole kovin pitkäjänteinen käsityöntekijä; ajatus monenkymmenen lähes samanlaisen kukan virkkaamisesta kyllästytti jo etukäteen :D

Pitkän aikaa (reilu vuosi) meni niin, että virkkasin pari kukkaa silloin tällöin. Kummitytön synttärit tuli, samoin joulu, kahteenkin otteeseen, eikä hepasta ollut tietoakaan. Täytyy kyllä myöntää, että kummitäti tunsi itsensä aika saamattomaksi käsityöläiseksi siinä kohtaa, kun hepasta oli valmiina vain kasa kukkia. Eikä niitäkään tarpeeksi! Otin viimein itseäni niskasta kiinni ja virkkasin viime joululomalla viimeisetkin kukat valmiiksi.


Mitään edistystähän tämän kanssa ei juuri tapahtunut ennen tätä viikkoa. Olen ollut koko alkuviikon kipeänä eli siis viettänyt sairaslomaa kotona. Maanantaina päätin ottaa koukun käteen ja kaivaa kukat sekä kasausohjeen esiin ja alkaa hommiin. 
Ohje on megalomaanisen pitkä ja yksityiskohtainen ja siitäkin huolimatta onnistuin tekemään pari kohtaa ihan päin mitä sattuun. Enemmän nauratti kuin harmitti ne ihmeellisen muotoiset pötkäleet jotka onnistuin ensin saamaan aikaan. Ajatus "Kui tämä näyttää niin kummalta?" pyöri päässä useampaan kertaan. 
Kasasin ponia nurin päin, koska olin virkannut kukat täysin valmiiksi etukäteen enkä halunnut erottuvia saumoja ponin ulkopuolelle. Ohje kertoi, että viimeisellä kerroksella kukan olisi voinut jo virkata yhteen toisen kukan kanssa, mutta enhän mä sinne asti koskaan ohjeiden lukemisen kanssa päässyt ennen kuin kaikki kukat olivat jo valmiina..
Mutta! Ponin kokoaminen onnistuu siis aivan hienosti myös nurinpäin. Virkkasin kukkaset yhteen kiinteillä silmukoilla ja ulospäin saumat näyttävät aivan samalta kuin olisin virkannut ja kasannut sen ohjeen mukaan.


Kasasin vartalon yhtenä osana ja pään omana osanaan. Käänsin kummatkin kappaleet oikein päin, täytin ne vanulla ja virkkasin osat yhteen nurjalta puolelta niin pitkälle kuin pystyin. Lopun aukon ompelin neulan kanssa umpeen kun olin ensin lisännyt täytettä kaulan seudulle.

Onnekseni löysin nappilootastani sopivan kokoiset ja näköiset silmät ponille. Ohjeessa oli hyvä kikka niiden kiinnittämiseen, ja toivonkin että ne tulevat pysymään mukana kaikissa leikeissä joita ponin tuleva omistaja sille suo :)

Hännän ja harjan tekeminen oli mukavaa puuhastelua. Niiden kiinnittäminen /olisi/ voinut olla juttu sinänsä. Onko kukaan tehnyt tällaista ja onnistunut kiroamatta kiinnittämään harjan ja hännän tavallisen suoran neulan kanssa? Veikkaan, että mä en ainakaan olisi onnistunut siinä. Onnekseni ostin kuitenkin jokin aika sitten verhoiluneulapaketin, jossa tuli kaikenmittaisten suorien neulojen kanssa myös kaksi eri kokoista käyräneulaa. Pehmoleluntekijät! Käyräneula on must hankinta! Sellaisella ompelee sekä hännän että harjan paikalleen todella siististi ja helposti, muista amigurumien ruumiinosasista puhumattakaan.


Poni valmistui viimein, eikä sen kasaaminen vienyt lopulta kauhean montaa tuntia. Lopputulos miellyttää omaa silmää niin paljon, että taidan aloittaa toisenkin tällaisen yhtenä uutena ikuisuusprojektina!

Pikku Lila on yksi  Kevään keskeneräiset -haasteeseen ilmoittamistani töistä. Kokonaisuudessaan ilmoitin haasteeseen kolme työtä, ja niistä kaksi on nyt valmiina. Edellisestä valmistuneesta työstäni voit lukea TÄÄLTÄ.


6 kommenttia:

 1. Niin ihastuttava poni, niinkuin jo instan kauttakin kehuin :) Pitäisi itsekkin joku noista afrikankukkaeläimistä tehdä. Dinosaurus olisi varmaan meillä poikien mieleen. En vaan ole vielä viitsinyt ostaa ohjetta, kun ei ole ollut aikaa sellaista virkata. Ehkä se olisi tulevan kesän projekti, jos en sitten itsekkin kyllästy alkutekijöihin :)

  Enää yksi Kevään keskeneräinen sulla, hienoa! :) Tsemppiä viimeisen kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Minusta nuo kaikki Heidi Bearsin eläimet on aivan supersöpöjä, ja varmaan aloitankin uuden joskus tässä kun on sopivasti aikaa.. Vielä en tosin tiedä, onko se toinen heppa vai jokin muu.
   Kiitos tsempistä, sitä tarvitaan ;)

   Poista
 2. Hyvän värinen, ihana!

  VastaaPoista

Kommenttisi tekee minut iloiseksi! ^^