1. toukokuuta 2016

Minion nimeltä Stuart


Moi pitkästä aikaa! Tässä on mennyt puolitoista kuukauttaa viimeisestä päivityksestä, lähinnä sen takia kun ei ole ollut intoa istua koneen ääreen näpyttelemään postauksia. Koko ajan on kuitenkin puikoilla tai koukulla ollut jotain, ja tässä tulevat koukulta valmistuneet pikkukaverit.

Lupauduin virkkaamaan yhden turvalonkeron työkaverini siskolle lahjaksi, joten sellainen syntyi Novitan vanhasta bambulangasta. Väri on kauniin mintunvihreä ja sain kulutettua mustekalaan puolet kerästä (25g). Virkkasin ohjeesta poiketen mustekalan vartalon hieman isommaksi ja tein sille kahdeksan lonkeroa (kaksinkertaisella langalla). Siitä tuli oikein söpö!


Olin eräänä viikonloppuna kyläilemässä enkä tullut pakanneeksi yhtään käsityötä mukaan reissulle. Niinhän siinä sitten kävi, että kyllästyin kahden päivän jälkeen peukaloiden pyörittelyyn ja läksin lanka- ja koukkukaupoille läheiseen Prismaan. Mukaani poimin hyllystä Novitan Kartanoa (keltainen), Miamia (musta) sekä Eco Cottonia (sininen). Virkkuukoukku, jonka ostin taisi olla kokoa 3,5.

Minulla oli jo kauppaan lähtiessä ajatus, mitä virkkaisin jos oikeanväriset langat löytyisivät. Itse asiassa tämä amigurumi on ollut toteutuslistallani jo pienen hetken; halusin virkata poikaystävälleni Minionin. Toteutettavaksi päätyi Stuart -niminen, yksisilmäinen pikkukaveri.


Aloitin sinisellä langalla, virkkasin housut ja jatkoin suoraan kaksinkertaisella keltaisella sinisen kerroksen takalaidasta. Jätin päähän täyttöaukon ja jatkoin virkkaamalla kädet ja jalat valmiiksi. Näihin sain kulumaan parisen tuntia (yllättävää kyllä, kun on oikein innoissaan tekemässä jotain niin valmista tulee todella nopeaan). Jätin osaset odottelemaan kotiin pääsyä ja virkkasin kerien jämistä vielä yhden Minion -turvalonkeron.

Kotona kaivoin jemmoistani Novitan Miamia (valkoinen) sekä Kartanoa (hopeanharmaa) ja pätkän virkkauslankaa (ruskea) ja virkkasin loput osaset valmiiksi molempiin. Hieman neulanpistoja, vähän täytettä ja muutama kiinteä silmukka niin valmista tuli!

Valmis Stuart on 22cm korkea ja noin 10cm leveä jos käsiä ei lasketa. Lankaa meni 71 grammaa.
Minion mustekalan menekki oli 38g. Kumpaankaan ei ole ohjetta, virkkasin ne aikalailla mututuntumalla ja kokeilemalla niin kuin itsestä tuntui parhaalta.


Olen nauttinut tänään ihanasta ulkoilmasta, simasta ja valkovuokoista. Toivottavasti sinullakin on ollut oikein hieno vappu tänä vuonna! :)

8 kommenttia:

 1. Ihanat minionit! <3

  VastaaPoista
 2. Mie en kestä! Tuo minionlonkero on ihana!!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tulihan siitä kieltämättä aika söpö :)

   Poista
 3. Minionit on niin mainioita, varsinkin tämä minion.Ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minionit on kyllä aikamoisia kavereita :)

   Poista
 4. Voi Stuart! En käsitä mitenkä en itte ole saanut aikaiseksi edes yrittää tehdä mitään minions-käsitöitä vaikka ihan fani oonkin. Onneksi muut tekevät. Hieno on! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mullakin meni aikaa ennen kuin sain aikaiseksi tämän. Se vaati sellasen kunnon innostumisen asiasta.. :)

   Poista

Kommenttisi tekee minut iloiseksi! ^^