1. helmikuuta 2016

Jämälankoja kuluttamassa

Villasukkamania sen kun jatkuu. Tein uutenavuotena itselleni lupauksen, että tänä vuonna neulon muutakin kuin villasukkia. Olen jo hieman toteuttanut tätä suunnitelmaa kahden pipon ja yhden lapasparin muodossa, mutta sukkiakin on tullut neulottua tammikuun aikana kokonaista neljä paria.

Lanka: Regia Design Line Arne & Carlos (väri 03655)
Koko: 42
Menekki: 62g

Sanottavaa: Lanka näytti kerällä kivemmalta. Suunnilleen koko parin neulomisen ajan päässä pyöri ajatus; ihan kamalaa lankaa. Valmiit sukat olivat ihan okei, mutta en edelleenkään ihastunut tähän raitasekamelskaan. Pahaksi onnekseni jämän lisäksi minulla on tätä varastossa vielä toinenkin kerä..ei kukaan haluaisi ostaa niitä minulta pois? No, onneksi sukat kelpasivat vastaanottajalle eli isälleni.Nilkkasukat kokoa 38
Menekki: 37g
Lanka: Erinäisiä ohuita jämiä lankapussista. Ruskea ainakin on tiettävästi tunnistettu Novitan Tico ticoksi. Villinä veikkauksena oranssin ja vihreän osalta on, että ne ovat Schoppelwollen Zauberballia.
 
Sanottavaa: Ehdin hillota näitäkin minijämiä varmaan kaksi vuotta. Vaikka oranssi ei ole yhtään mun väri, rakastuin tähän pieneen lankapalleroon jonka värit muistuttivat tulimerta. Ja tuo vihreä, ah. Kuinkahan monet kerrat olenkaan mahtanut niitäkin käsissäni pyöritellä ja miettiä, että niistä tulee nilkkasukat! Joululomani lopulla otin ne viimein puikoille ja yhdistin ruskean jämäkerän kanssa. Lopputuloksena ohuet mutta lämpimät, nilkkapituiset sukat. Varsi tykkää rullaantua pienestä resorista huolimatta, mutta se ei oikeastaan haittaa. Näistä tuli mun uudet lempisukat.

Lanka: Novita Nalle; 
Yksivärinen tummansininen
Nalle Colori (sävyt 835 ja 860)
käsinvärjätty Nalle (lila) sekä 
Nalle Taika (sävy 879)
Koko: 44
Menekki: 80g
 
Sanottavaa: Kaivelin lanka-arkkuani ja käteeni osui vajaa kerä tummansinistä Nallea. En todellakaan muista, mihin olen sitä käyttänyt ja mitä varten olen sitä ostanut. Kerä on ollut jemmassa ainakin pari-kolme vuotta. Oli siis aika käyttää se johonkin.
Pienellä lisäkaivelulla löysin muutaman nöttösen monivärinalleja ja niin päätin jälleen kerran laittaa puikoille raitasukat. Koska arvelin, etteivät pienet jämäkerät riittäisi, korkkasin mukaan myös ihan uuden kerän Nalle Taikaa. Sitä taisi näihin sukkiin kulua huimat 6 grammaa.
Raitoja oli taas kerran kiva neuloa, eikä toisenkaan sukan aloittamisessa ja loppuun saattamisessa ilmennyt mitään hidasteita. Olisinkohan neulonut näitä vajaan viikon verran? Joka tapauksessa, valmista tuli ja uhriksi päätynyt poikaystävänikin hyväksyi sukat käyttöönsä vaikka mukana olikin lilaa.
 
Lanka: Novita Nalle Kukkaketo "Päivänkakkara"
sekä Novita Nalle Aloevera vaaleanvihreä
Koko: 37
Menekki: 76g
 
Sanottavaa: Nojoo.. Tämä sukkapari on sitä sarjaa, kun olet hillonnut jotain kivaa lankanyttyrää ikuisuuden, sitten valitset sille vääränlaisen ohjeen ja lopulta toteat kesken neulomisen ettei lankaa olekaan tarpeeksi. Opin tästä jälleen kerran sen, että kannattaa punnita se jämäkerä ennen aloittamista tai vaihtoehtoisesti olla sieppaamatta töihinlähtökiireessä "vaan jotain kivaa lankaa" mukaan.
Paikkasin raitalangan vajetta ottamalla sen kaveriksi vihreän, joka onneksi sopi värisävyltään sukkiin hyvin. Ne ovat keväiset ja kelta-vihreät. Kaksi inhokkiväriäni, joista tulee aina näin keväisin kaksi suurinta suosikkia..
Mulla on pahana tapana tehdä vähän liian pieniä sukkia, ja niin näistäkin tuli hiukan liian pienet omaan noin 38 -kokoiseen jalkaan. Vaikka vihreää lankaa on vielä ja kärki olisi helppo tehdä uudelleen, en jaksa. Jotenkin meni maku koko projektiin kun lopputulos ei ollutkaan niin häikäisevän hieno kuin omassa päässään neulomista aloitellessa kuvitteli.. 
 
Voin myydä nämä keltaraitaiset hintaan 20 euroa (sis. postituksen). (Ilmoitan kaikki vähäiset myyntini verottajalle!) Jos kiinnostuit, voit olla yhteydessä draweme@hotmail.com :)
 
Sukkaset oli tällä erää tässä. Neulominen sen kun jatkuu, ja toivottavasti saan blogattua muutkin rästiin jääneet neuletyöt pian. Meinaa vähän tuo työ viedä aikaa harrastuksilta; neulomiseen kyllä on aina aikaa nipistää hiukan jostain, mutta tämä tietokoneelle istahtaminen tuntuu välillä niin aikaavievältä puuhalta.  
 
Miten sinun käsityörintamallasi menee? 
Mikä on SE juttu tällä hetkellä joka saa sinun sormesi syyhyämään ja puikot/koukut kilisemään tai ompelukoneen surisemaan?
 

2 kommenttia:

  1. No ne villasukat... Yhdestä parista se alkoi ja nyt ei voi lopettaa, kamala tauti ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, tuttu tauti muillekin siis ;)

      Poista

Kommenttisi tekee minut iloiseksi! ^^