22. marraskuuta 2013

Värihippusia syksyn pimeyteen

Käsitöiden saralla on ollut hieman hiljaista. Tuli sairastettua kunnon flunssa, joka vei kaikki voimat. Muutamana päivänä jaksoin onneksi tarttua koukkuun ja puikkoihin ja lopputulos näkyy alla :)
Onnekseni viime yönä oli tullut lunta, joka helpotti suuresti kuvien ottamista. Jee!

Tässä hieman jämälankaideaa. Halusin virkata jotain aivotonta, lopputuloksena pehmoisia munia. Niistä sitten neulan ja langan avulla syntyi pieniä otuksia; kaksi pöllöä ja nalle. Pöllön korkeus on noin 10cm. Muut munat odottavat innostusta ja inspiraatiota - mitäs sanotte, mitä niistä voisi tulla? Lisää pienoisia pöllöjä?

Ihan turhaanhan en näitä kehittele, sillä haluan tuoda Oulun seudulle  
The (secret) Toy Societyn ideaa, joka on yksinkertainen: Ilahduta lapsia tekemällä käsin pieniä leluja ja jättämällä niitä löydettäviksi esim. ostoskeskuksiin, puistoihin ja leikkipaikoille. Mikä voisikaan olla parempi tapa käyttää jämälankoja!
Haastan muutkin käsitöiden tekijät mukaan ilahduttamaan tuntemattomia - tai ihan tuttujakin - lapsia :)

Osallistuin viime kesänä Anna hyvän kiertää -käsityöhaasteeseen Hapsulin blogin kautta, ja alkuviikosta postilaatikosta löytyi kirje ja sieltä tämä todella söpö pipipussi! Se ei olisi voinut tulla parempaan aikaan, sillä kummityttöni synttärit lähestyvät, ja mielestäni tämä on loistava lisä juuri kävelemään opettelevan taaperon lahjaan.
Käykäähän vilkaisemassa Hapsulin blogia! Pipipussi tulee löytymään joulukalenteristakin ;)

Yhdet karkkiväriset sukatkin valmistui sairastamisen aikaan. Lanka on iki-ihanaa Opalin Sweet 'n spicy -lankaa, jota tilasin syksyllä Lankakamarista muutaman kerän verran. Todella kiva lanka neuloa, kierre pysyi tosi hyvin kasassa, eikä kerässä ollut ainuttakaan solmua. Oli helppoa tehdä kaksi melkolailla identtistä sukkaa, kun värin/kuvionvaihdot oli selkeät. Ja langan hehkuvien värien ansiosta sukkia ei malttanut laskea käsistään, joten valmista tuli aika nopsaan :)
Sukkien koko 38, lankaa meni 52g.


2 kommenttia:

  1. Mä just sain yhden Opalin kerän, jotain harry potter lankaa. Olen ihaillut niitä värejä jo monesti, nämä sinun tekemätovat kauniit <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itsellä hieman haluttaisi tilata lisää Opalin lankoja, ne on jotenkin niin inspiroivan värikkäitä :) Tulee hyvä mieli jo pelkästään kerän katselemisesta.

      Poista

Kommenttisi tekee minut iloiseksi! ^^