5. kesäkuuta 2016

Virkattu säilytyskori

Seikkailin tuossa joku viikko sitten Pinterestissä ja päädyin ihanan värikkääseen blogiin nimeltä My Poppet Makes. Siellä näin jämäkangaskuteista ja langasta virkatun pyöreän maton, jollainen on PAKKO saada. Kuteetkin ovat jotakuinkin valmiina, hieman leikeltävää vielä olisi. Anyways, olen aiemmin nähnyt tällä tavalla virkattuja juttuja mutta en ole koskaan itse kokeillut tekniikkaa, joten päätin tehdä harjoituskappaleena korin.

Ohje: My Poppet Makes: Coil & Crochet rainbow basket
Koukku: 3,00mm
Valkoinen trikookude
Lanka: Alize Baby Wool (40% villa, 40% akryyli, 20% bambu)
Menekki: n. 100g

Koriin löytyy todella hyvä, kuvallinen ohje kyseisestä blogista ja linkitän sen tähän vaikka teinkin oman korini aivan omien mieltymysten mukaan. Oma korini on rutkasti isompi kuin ohjeessa tehty, ja siitä tulikin hieman löysä. Luulen, että pienemmällä koukulla olisi mahdollisesti saanut hieman jäykemmän korin. 

Käyttämäni langan sain kummitädiltäni parisen vuotta sitten, enkä ole sille keksinyt mitään käyttöä tähän mennessä. Koriin kulutin yhden kokonaisen (50g) kerän ja yhden paria metriä vajaan kerän, eli yhteensä noin 100g lankaa. Kudetta en ole punninnut, mutta sanoisin että yllättävän pieni määrä sitä riittää tällaiseen koriin. Käytin suunnilleen suuren appelsiinin kokoisen palleron kudetta.


Lanka on kauniin väristä, sinisen ystävänä minua kiehtoo eniten tuo turkoosi ja vaaleanvihreä. Ei oranssissakaan mitään vikaa ole, se sopii tähän oikein kivasti.

Kori oli helppo ja kiva tehdä. Se valmistui aika nopsaan telkkaria katsellessa. Ainoa asia mihin piti kiinnittää huomiota oli, että piti trikookuteen riittävän tiukalla jotta korista ei tulisi kauhean möykkyinen.
Korin halkaisija on noin 22cm ja korkeus 16cm. Olen taittanut korin yläreunan kaksinkerroin jotta se olisi hieman tukevampi.


Kori on ollut käytössä makuuhuoneessa kaikenlaisten tavaroiden säilytyksessä. Tässä taloudessa kun noita kirjoja, latureita ja kurkkupastillirasioita sattuu ajelemaan ympäri kämppää.. Tämä on ollut oikein käytännöllinen niiden keräämiseen. On kiva, kun tavarat löytyy samasta paikasta ja ovat käsillä nukkumaan mennessä.

Seuraavaksi varmaan niiden matonkuteiden kimppuun ja mattoa pikkuhiljaa koukulle. Haaveilin isosta vihreä/sinisestä matosta jossa käyttäisin hopeanharmaata puuvillalankaa virkkaamiseen. Ajatus on kutkuttava, mutta lopputuloksesta en vielä osaa sanoa.. :)

1 kommentti:

  1. Tuota tekniikkaa en olekaan ennen nähnyt. Hieno lopputulos :)

    VastaaPoista

Kommenttisi tekee minut iloiseksi! ^^