4. maaliskuuta 2016

Pipoja, pipoja

Malli: oma peruspipo
Lanka: Hjertegarn Extrafine Merino 70
Puikot: 4,5mm ja 5,00mm

Tänä keväänä olen neulonut nopeita pipoja paksusta merinolangasta. Ostin tätä pehmeää merinovillalankaa Oulun Lankamaailmasta tammikuun alussa. Halusin testata, olisiko se hyvä ja kutittamaton pipolanka. Ja kyllähän se oli!

Pipojen ohje on helppo: 
Luo 88s ja neulo haluamaasi resoria 8cm. Neulo tämän jälkeen sileää noin 12cm tai hieman enemmän jos haluat päälaelta reilusti löysän pipon. Aloita tämän jälkeen kavennukset; itse käytin sädekavennusta ja kavensin joka toisella kerroksella. Päättele langat ja tee keränlopuista tupsu. Valmis!

Kuten kuvasta näkyy, kahta pipoa on jo käytetty ja niiden resorit ovat hieman päässeet löystymään. Valko-harmaaseen taisi tulla jokunen silmukka vähemmän aloitukseen. Mielestäni aloitukseen voisi luoda vähemmän silmukoita. Vai olisiko resori napakampi vielä pienemmillä puikoilla? Pitänee testata joku kerta.

Neuloin ensin pipon, jossa on sinistä. Siihen menekki 106g tupsuineen.

Harmaa-valkoinen vamistui seuraavaksi. Siihen menekki 103g tupsuineen. Inspiraatio pipoon tuli Muita Ihania -blogin Superhelposta syyspiposta .Tämän pipon olen halunnut tehdä jo aika pitkään, en varmaan pahasti valehtele jos sanon että ainakin kaksi vuotta olen sen tekemisestä haaveillut.

Vihreä-harmaan pipon menekki 94g tupsuineen. Tupsusta tuli pienempi kun toheloin pahvikiekkojen kanssa ja tupsu levisi alkuunsa leikkaamisvaiheessa. Iso osa tupsulangasta meni siis hukkaan kun kiukuspäissäni heitin sen toiselle puolelle olohuonetta. Onneksi osan sai pelastettua ja poikaystäväni kokosi niistä lehmänhermoilla uuden tupsun..


Loppuun taidan vain todeta että näitä tehdessä päätin, että tupsukehikko on hankittava. Ja että lanka ei vähene jos ostaa joka projektia varten uutta lankaa!

6 kommenttia:

 1. Upeita pipoja, rakastan muhkeita tupsuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä myös, ne antaa niin kivasti luonnetta pipolle :)

   Poista
 2. Upeat pipot ja raikkaat värit.

  VastaaPoista
 3. Juu, kivathan niistä tuli! Kiitos että kävit kommentoimassa, nyt sinulla on uusi lukija :-)

  VastaaPoista

Kommenttisi tekee minut iloiseksi! ^^