9. heinäkuuta 2015

Kuinka kävi kevään 2015 JyJun?

Kylläpäs aika kuluu! Vasta aloittelin ensimmäistä JyJu2015 -työtäni uutenavuotena rakettien paukkuessa ja nyt se on jo ohi. Tekemistä ja menemistä on riittänyt joka saralla, mikä näkyy myös JyJun lopputuloksessa.

Sain aloitettua määräaikaan mennessä kaikki vaaditut 20 työtä. Ensimmäiset kymmenen oli helppo aloittaa, loput kymmenen vaati jo hieman pähkäilyä että mitähän sitä tekisi. Totesin, että tulevaisuudessa olisi paras kerätä pitkin vuotta listaa, mitä haluaa ja mitä tarvitsee neuloa tai virkata tulevan vuoden sisällä. Helpottaisi paljon vastaavaan haasteeseen osallistumista.

Juhannukseen mennessä sain valmiiksi kymmenen työtä;
maton, puhelinpussukat, kynsikkäät, lapaset, pannan & kämmekkäät, vauvan mekon, kolmet villasukat sekä pitkävartiset kämmekkäät.
Näistä töistä edelleen kaksi on bloggaamatta! Nimittäin pitkävartiset kämmekkäät ja yhdet sukat.
Koko työlistan ja linkit valmiisiin töihin löydät TÄSTÄ postauksesta.

Työ #17 valmistui Juhannuspäivänä, eli juuri hieman liian myöhässä. 

Työ #2 ehti valmistua puoliksi: kaksi tiskirättiä kiinalaisesta bambupuuvillalangasta, yhteensä 25g.
Ihanan väristä lankaa, kivaa neuloa ja lopputulos on todella pehmeä. Rätit lähtivät ilahduttamaan vihreästä pitävän ystäväni keittiötä jo kesäkuun alussa.Kuluneella viikolla sain viimeisenkin tiskirätin valmiiksi tästä kasasta. Neuloin sen samaisesta langasta iloisen keltaisessa värissä, menekki oli tasan 40 grammaa.

Koko JyJu:n tulos tällä hetkellä on siis 12 valmista työtä.
Siivoilin toissaviikolla keskeneräisten töiden koriani ja kaivelin samalla ne loputkin JyJuilut esiin.
Tällainen kasa sieltä löytyi:


Kesken jäivät 2x raidalliset sukat, vauvan junasukat, kahdet lapaset, tuubihuivi ja tyyny.
Yhdet lapaset ja tuubi olivat jääneet silmukoiden luonnin jälkeen koriin odottamaan;
Vauvan sukat jäivät kesken kun lanka (joka oli muutenkin jotenkin liian kummallista) ei olisi riittänyt kahteen sukkaan;
Molemmat omat sukat aloitin varpaista alkaen, mutta en sitten kuitenkaan tykännyt valitsemistani väreistä ja lisäksi unohdin molemmissa tehdä lisäykset ennen kantaa, jolloin sukat eivät istuneet;
Tyynyn langat olivat tuhannen solmussa.. Kaikki nämä kokivat saman tien purkutuomion.
Ainoastaan keskellä kuvassa olevat raitalapaset aion tehdä loppuun, koska värit ovat kivat. Niistä sitten lisää myöhemmin.

Näin minulla. Olen seurannut Facebookissa Löysäpipoisten JyJu -ryhmän muiden käsityöläisten JyJuilua ja hyvin on näyttänyt sujuvan kaikilla. Enemmän ja vähemmän on töitä valmistunut, mutta ryhmästä on kyllä huomannut miten kivaa ihmisillä on kun voi osallistua tällaiseen haasteeseen. Toki se tuo omat murheensa (vai olenko mä ainoa, joka stressaa töiden valmistumisesta?), mutta ainakin itse olen yrittänyt pitää mielessä sen, että nautin siitä mitä teen.

Heti, kun huomasin kesän alussa mainostettavan KyJyä, ilmoittauduin mukaan. Vielä en ole yhtään työtä aloittanut, ja voi olla etten lopulta osallistukaan haasteeseen. Työ vie aikaa, samoin tuore parisuhde. Lisäksi mulla on vasemmassa ranteessa työstä johtuva rasitusvamma, joka rajoittaa jonkin verran käsitöiden tekoa tällä hetkellä. Mutta aion seurata, kuinka muilla sujuu KyJyilyn merkeissä!

Osallistuitko sinä JyJuun, enkä oletko nyt mukana KyJyilemässä? 
Mikä saa sinut lähtemään mukaan tähän hullutteluun? ;)

3 kommenttia:

 1. Olin mukana Jyjussa ja sain kaikki työt valmiiksi. Olin jo vuosi sitten kyjy2014 mukana, silloinkin sain kaikki valmiiksi. Nyt ilmoittauduin kyjy2015, mutga saa nähdä kuinka käy. Saanko edes aloitettua kaikkia vaaditussa ajassa. Tää on kiva haaste itselle, saa tehtyä jopa nekin työt jotka muuten ei niin nappais. Tää on vaan nyt ensimmäinen kerta kun tuntuu että en edes keksi niitä 20 työtä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea hyvästä suorituksesta! :) Olen itsekin ollut aiemmin mukana KyJyssä, silloin sain kaikki aloittamani työt valmiiksi. Se töiden keksiminen on itsellekin vaikeinta, vaikka vaihtoehtoja on paljon niin tuntuu silti ettei mikään nappaa juuri sillä hetkellä. Sitten lopussa tuleekin kiire keksiä viimeiset x kappaletta aloitettavia töitä.

   Poista
 2. Tämä jyju15 oli eka tällainen haaste, johon osallistuin. Kolme työtä jäi kesken kun määräaika loppui. Tällä hetkellä on yksi työ vielä valmistumatta. Mukava haaste. Ehkä joskus vielä johonkin vastaavaan osallistun. Nyt neulon stressittä ja ilman aikatauluja. Tosin onhan mulla muutama joululahjaneulomus kesken/suunnitteilla.

  VastaaPoista

Kommenttisi tekee minut iloiseksi! ^^