3. heinäkuuta 2015

Kilpikonna-amigurumiOlen halunnut jo hetken aikaa tehdä jonkin amigurumin ja nyt viimein sain sen aikaiseksi! Tämä kilpikonna on yksi kuluneen kevään JyJu -töistä, joka valitettavaa kyllä valmistui vasta juhannuksena. Malli ja toteutus on kokonaan omasta päästä, toki idean afrikankukkien käyttämiseen sain mistäs muualta kuin Heidi Bearsin ihanista afrikankukkaeläimistä. Lopputulos on mielestäni oikein kiva, kyllähän se kilpikonnaa muistuttaa.

Kilpikonnaan meni erilaisia vihertäviä jämälankoja 95 gramman edestä. Käytin kolmosen koukkua saadakseni tarpeeksi tiivistä aikaiseksi. Hetken aikaa meni miettiessä kuinka yhdistän kukat toisiinsa järkevästi. Päädyin virkkaamaan ensin kaikki kukat keskimmäiseen kiinni ja sitten jokaiseen väliin kiinteitä silmukoita, puolipylväitä ja pylväitä käyttäen kiilat.
Pohja on virkattu kokonaan yhtenäisenä. Alla kuvaa ennen kasaamista, kyllä siinä oli hommaa vaikka ei montaa saumaa tarvinnut neulata kiinni :)

Kilppari on päästä takajalkoihin 30cm pitkä ja saman verran leveä. (Tulin juuri ajatelleeksi että apua, mun kilpparilla ei ole häntää! ..) Ihan hyvän kokoinen siis.

 

4 kommenttia:

 1. Onpa hieno! Itse aloin virkkaamaan afrikan kukkia ja ajattelin tehdä virtahevon. Aika nopeasti kyllästyin niiden virkkaamiseen, mutta taidankin käyttää jo valmistuneet palat tällaisen tekoon, jos vain sinulle passaa, että ideaasi lainataan...? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tottakai ideaa saa käyttää, olenhan itsekin saanut alunperin idean tähän Heidi Bearsin eläimistä. Afrikankukkapolle odottelee valmistumistaan ja lisäkukkia edelleen.. ;)

   Poista
 2. Eeeeiieieii, on niin söpö, en kestä!

  VastaaPoista

Kommenttisi tekee minut iloiseksi! ^^