2. toukokuuta 2014

Ompelu(kone)angsti

Lupauduin ompelemaan ystävälleni ja kummitytölleni pipot trikoosta, ja tänään viimein sain ne työn alle. Vanha, mummolta peritty saumuri on aiemminkin tehnyt tikkiä tasan niin kuin huvittaa, ja tänään se ei tahtonut millään alkaa yhteistyöhön kanssani. Hyppytikkiä oli enemmän kuin itse tikkiä. Vaihdoin neulaa, langoitin uudestaan monta kertaa, säädin kireyksiä, kokeilin eri lankoja mutta EI.
Ainoaksi vaihtoehdoksi jää, että koneessa on itsessään jokin pieni osa rikki jota en vain ole osannut paikallistaa.

Ei taida olla mitään niin intoa syövää asiaa kuin se, ettei koneet toimi kunnolla?
Tänään vannoin, etten enää ikinä ota keneltäkään vanhaa, käytettyä laitetta vastaan ilman, että se on käynyt liikkeessä huollettavana. Menee totaalisesti ompeluhalut kun saa joka kerran taistella koneen kanssa jotta sen saa tekemään edes jotakuinkin siedettävää tikkiä tai tikkiä ylipäätään.

Onneksi omistan markettikoneen, jonka kaivoin esille ja surruutin siksakilla ja suoralla pipot valmiiksi. Eihän niistä hyvän saumuroinnin arvoisia saumoja tullut, mutta säästyipä hermot enemmältä takkuamiselta. Seuraavaksi täytynee alkaa haaveilemaan kunnon saumurista.


Ruttuisiahan ne on, vaikka silitin kankaan ennen sen leikkaamista. Tuossahan ne äkkiä rypistyy kun kääntelee ja vääntelee monta kertaa koneen paininjalan alla. Kukallinen pipo on tehty trikoomekosta, valkoiset ostetusta trikoosta jota meni reilu 0,5m.

Vein pipot sovitukseen ja (yllättäen..) tytön pipot olivat liian lyhyet. Niimpä ompelin uudet. Yhtä ruttuiset kuin edellisetkin, mutta tällä kertaa sopivat! Ja vähän erilaisilla koristuksilla.



Lupasin neuloa tytölle myös villasukat kesäksi mökkikäyttöön. Sain ne valmiiksi jo viikko sitten, mutta en ole saanut aikaiseksi blogattua niistä. Lankana Drops Delight, menekki 3,00mm puikoilla 32g. Malli helppoa ja kivaa valepalmikkoa. Jalan mitta 13cm :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut iloiseksi! ^^