21. helmikuuta 2014

Pystyraitaa ja Neulojien yötä

Viime perjantaina aloitin jo pitkään to do -listallani olleet pystyraitalapaset viime syksynä valmistuneen tuubihuivin seuraksi. Lankana käytin Novitan Puro Lehtoa sekä 7-veljestä petroolia.
Alkuviikosta ne viimein valmistuivat odotettuaan peukaloitaan koko viikonlopun.


Lankaa nämä söivät yhteensä 80 grammaa, yhdestä purokerästä riitti hyvin molempiin ja pari-kolme metriä jäi vielä ylikin. Loistava tapa saada se yksinäinen Puro käytettyä jos on jäänyt nurkkiin pyörimään, mikäli ei ole niin tarkkaa että lapaset ovat tasan saman väriset :)

Yhdenmukaisuutta :)
Huomasin melko myöhään tulossa olevan Neulojien yön, ja olin tottakai täysillä mukana heti kellon lyödessä yhdeksän perjantai-iltana. Ajattelin osallistuvani kilpailuihin ja tilaavani ehkä kerän - kaksi lankaa ja mahdollisesti jonkun puikkosetin. Olisihan se pitänyt arvata, ettei se ihan siihen jäänyt.
Kuvat puhukoon puolestaan viime ystävänpäivän ja Neulojien Yön lankasaldoa:


Tapiolta tilasin ystävänpäivätarjouksena 2kg tätä Noki -lankaa "kun halvalla sain". Silloin kun tämä ilmestyi markkinoille haaveilin tekeväni siitä torkkupeiton, ja nyt minulla on langat sitäkin varten.Nämä oli sellainen KÄÄK -ostos. Koska olen nyt muutamat sukat neulonut Opalin langoista ja ihastunut niiden värimaailmaan, näitä piti saada kun alennuksella sai. Alunperin oli tarkoitus ostaa vain kaksi kerää kumpaakin väriä, mutta kun tajusin että vain 15e kalliimmalla saa tuplasti sen määrän lankaa, ei tarvinnut kauaa miettiä ennen kuin kerät siirtyivät ostoskoriin... Hintaa jäi lopulta reilut 6e/kerä sisältäen postikulut, mikä on mielestäni aika edullinen hinta tämänlaatuisista langoista.


Viimeisenä esittelen Glitter Sock -langan lanitium ex machinalta . Näiden tarina alkaa jo viime syksyltä, kun edellisen Neulojien yön aikaan kuolailin näitä omaan budjettiini turhan tyyriitä glitterilankoja. Taisin nähdä niistä jopa unia sen yön jälkeen. Sama meno jatkui tälläkin kertaa, sillä erotuksella että päädyin lopulta tuhlaamaan viimeiset rahani kahteen vyyhtiin tätä ihmelankaa. Enää ei tarvitse uneksia kun omissa varastoissa lymyää ensiapu kaikkeen langanhimoon!
Näistä haaveilin tekeväni sukat itselleni sekä kummitytölleni. Jotain supertyttömäistä, mahdollisesti pitsiä. Hyviä pitsisukkaohjeita otetaan vastaan ;)

2 kommenttia:

 1. Mä selvisin ilman ostoksia, vaikka etukäteen vähän epäilinkin ratkeavani ostolakossa. Onko toi glitterilanka pehmoista? Itselleni on turhan tyttömäistä, mut ehkä kummitytölle just vois tehdä :) itse tykkään Cookie A:n pitsisukkamalleista, katsopa vaikka Ravelrysta tai Sukkia rakkaudella -kirja, jos ei oo tuttu entuudestaan (tulin tuolta käsityöblogit-ryhmästä kommentoimaan, en ole tutustunut vielä blogiisi muuten)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä juttu :) Eihän tuollaisiin tapahtumiin kyllä kannattaisi osallistuakaan langanostolakon aikana, käy vielä niin kuin mulle!
   Kiitos kommentista! :)
   Glitterlanka on kyllä ihan kivan pehmoista, hyvinkin verrattavissa Opalin ja Regian vastaaviin ohkaisiin lankoihin.
   Itsekin olen niitä Cookie A:n sukkamalleja katsellut sillä silmällä, mutta en ole vielä uskaltautunut kokeilemaan. Sukkia rakkaudella on ollut jo hetkisen hankintalistalla, ehkäpä se kannattaisi viimein laittaa tilaukseen :)

   Poista

Kommenttisi tekee minut iloiseksi! ^^