1. lokakuuta 2012

Syyskuussa verhoilijoillakin riittää uutta opittavaa

Syyskuun katselmusta luvassa :)

3.-7.9. Yrittäjyysviikko

Perus yrittäjyyssälää viikon verran kahden melko kokemattoman kouluttajan (tosin, yrittäjiä ne molemmat olivat) taholta. Kulmia kohottavia hetkiä tuli koettua muutama, kuunneltua turhaakin asiaa ja odoteltua sitäkin enemmän että tekniikka saatiin toimimaan kuten haluttiin. Viikko oli siitä hyvä, että sain useamman käsityön tehtyä (mm. kaikki edellisen postauksen hansikkaat). Hansikkaista puheenollen, siskolta tuli soitto ja kiitosta lapasista, olivat päässeet käyttöön :) Todella mieltä lämmittäviä uutisia siis!

Tämä viikko oli siitä kriittinen, että maanantaina vein autoni huoltoon kun kuskin puolen jarru oli totaalisen jumissa, ja torstaina sen sitten sieltä sain takaisin useamman eri korjausoperaation jälkeen. Kallis viikko, 550e meni autoon (joskin isähän sen toistaiseksi tarjosi). Koska onnekkaasti saan mukavat veronpalautukset, on pian autohuoltojen maksu edessä.

10.-12.9. Sekalaisia töitä

Koska viikko oli minun osaltani lyhyt tulevan Habitare -messuvierailun vuoksi, tein alkuviikon kaikenlaista hommaa. Laitoin viimein ompelemiimme patjapusseihin tulleet vaahtomuovipatjat paikalleen, vaihdoin villatakkiin vetoketjua ja tein vähän omiakin hommia (mm. ompelin verhot kaverilleni). Melko odotteluviikko siis.13.9. HABITARE

Koska melkein puoli-ilmaiseksi pääsin messuille ja samalla Helsinkiin, pitihän se tarjous käyttää hyödyksi. Minulla oli tarkoitus tehdä tästä kokonaan oma postauksensa reilulla kuva-arsenaalilla, mutta se kuvien ottaminen sitten jäi..jolloin myös postauksen teko jäi. Otin jopa kaksi kuvaa, molemmat kierrätyspuolen huoneesta, joka toi vahvasti mieleeni Fallout 3 ja New Vegas -pelit, joita olen tässä viimeaikoina tahkonnut läpi hirveällä innostuksella.
Varsinkin tuo hahmolamppu ja toisella puolella huonetta oleva telkkari jossa oli kana paistumassa (tosi hauska) sopivat mielestäni siihen teemaan jota Falloutkin edustaa.
Muutoin jäin ihmettelemään messuilla varsin harvaa asiaa, mikä varmaan johtunee matkapahoinvointilääkkeestäni joka tuntui vasta messuille päästyämme alkavan vaikuttaa, sillä olin ihan turtana ja todella väsynyt. Toki joitakin asioita jäi sieltä mieleen, kuten ne kauniit luontoaiheiset koristetyynyt, turkistyynyt ja peitot (ah, minä niin pidän niistä!), sekä erikoisemmat sohvat.
Sisustuksen pientarvikepuolen kävin ihan kunnolla läpi joululahjojen toivossa, mutta mukaan ei mitään sattunut tarttumaan.

Perjantai olikin sitten vapaata ja pääsin viettämään pitkää viikonloppua :)


Viikolla 38 pääsimme viimein opinnoissamme eteenpäin ja siirtymään vaahtomuovi/pehmustuspuolelle.
Heti ensimmäisenä haimme varastosta työvälinesalkut, tutustuimme välineisiin, laitteisiin ja tiloihin, sekä siihen, mitä meiltä odotetaan sielläoloaikana.

Viikon aikana leikkelimme vaahtomuovia erilaisilla välineillä, opettelimme käyttämään, purkamaan, puhdistamaan ja kasaamaan liimaruiskua, purimme istuimia ja selkänojia, ja sitten harjoittelimme niittipyssyn käyttöä.

Vieressä muuten kuva salkustani ja sen päällä niitinnostaja, jolla puretaan niitit huobekaluista.
(Oli muuten käsi kipeänä niittien nostelusta ekan päivän jälkeen!)Seuraavalla viikolla 24.-27.9 niittien purku ja uudelleen niittaus jatkuivat. Purimme ja asensimme myös joustimia, joiden kanssa minulla sattui pieni tapaturma kun sitä kiinnittäessäni se pääsi irtoamaan kammesta ja pamahti suoraan sormille. Kävi muuten kipeää :D
Aloitimme myös ensimmäisen oikean työn, eli teollisen jalkarahin teon, opettelimme laittamaan vyöt ja mittaamaan ja leikkaamaan sopivat vaahtomuovit, kankaat yms. Tällä hetkellä oma rahini odottelee siellä tulevan päällisensä kiinni niittausta ennen kuin se lähtee muiden myytävien joukkoon :)


Neulekahvilasta sen verran, että siellä ei ole hirveästi porukkaa kulkenut, joten on maku sen pitämisestä hieman mennyt meiltä molemmilta ohjaajilta. Se kuitenkin vie meiltä sen hetken keskeltä viikkoa että mennään jonnekin odottelemaan, että jotain tapahtuisi.
Joten seuraavat kaksi viikkoa näyttää, jatkuuko neulekahvilan pito vai ei.
Sinänsä harmi, olisi ollut mukava kerätä sellanen mukava porukka kasaan kälättämään asioista.

Tässä lopuksi vielä kuvaa neulekahvilatilasta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut iloiseksi! ^^