17. elokuuta 2016

Spindrift Shawl ja kimallesukat

Pitkästä aikaa! Syksy alkaa jo olla ovella ja lämpimät ilmat ovat muisto vain. Ainakin tuntuu siltä, että täällä meilläpäin sataa vain vettä koko ajan. Ja lehdet lentävät puista!
Ne, jotka seuraavat videoitani tietävät jo, että vaikka blogin puolella on ollut hiljaista, olen silti neulonut yhtä sun toista tässä menneiden viikkojen aikana. Koska olen laista, päätin hieman yhdistää eri neuleita samoihin postauksiin. Toki neuleilla on toisiinsa jokin yhteys, joten älkää huoliko, ei täältä täyttä sillisalaattia ole tulossa!

Malli: Spindrift Shawl 
(Ravelryssa maksullinen, ilmaiseksi jos liittyy workshopiin)
Lanka: VickeVira Myprecious Merino Handdyed
värissä Love Unlimited
Menekki: 86g
Puikot: 4mm 80cm pyöröpuikko
Fiilis: Ihana!

Aloitan tällä kertaa huivista, jonka sain valmiiksi aikalailla tasan kuukausi sitten. Tämän huivin tarina lähti oikeastaan langasta: raaskin viimein ostaa VickeViran käsinvärjättyä glitterlankaa ja ne saapuivat postissa sopivasti ensimmäistä videojaksoani varten. Hänen lankojaan löytyy myynnistä Etsystä, joten sinne hiphop vaan ihastelemaan ;) Joka tapauksessa, tilasin kaksi vyyhtiä; tämän pinkkisävyisen sekä sateenkaaren värisen. Kyselin, että mitä näistä kannattaisi tehdä jos ei ole aiemmin neulonut tällaisia huiveja, ja minulle ehdotettiin tätä mallia. Joten tuumasta toimeen, vyyhti kerälle ja huivi puikoille. Itse tilasin tuon workshopin, johon siis sisältyy muutama huiveista perusasoita kertova s-postiviesti ohjeen kirjoittajalta.

Huivin neulomiseen meni tasan viikko. En malttanut laskea sitä käsistäni kuin vain hetkeksi kerrallaan. Olin ihastunut. Tämän neulominen oli kyllä todellista väriterapiaa!


Huivin valmiiksi saatuani se oli vain säälittävä mytty, ja pelkäsin ettei se suoristuisi siitä mihinkään. Kastelin sen huolellisesti ja pingotin nuppineuloilla olohuoneen levitettävälle sohvalle yöksi kuivumaan. Aamulla sain irroittaa sohvasta huivin, joka jopa näytti huivilta. Olin todella tyytyväinen lopputulokseen ja hetihän siitä piti saada kuvat ja laittaa vähän videotakin taas lataukseen.


Huivi on ollut minulla käytössä paljon. Melkein joka päivä. Pidin sitä kesälläkin niinä päivinä kun oli vielä oikeasti lämmintä eikä olisi vielä tarvinnutkaan huivia. Pientä extraa arkeen :) Ylläoleva kuva on mökiltä, hetki kuvan oton jälkeen alkoi kamala ukonilma ja vesisade.

Kuvista se ei juurikaan näy, mutta tässä langassa on mukana stellinaa. Eli toisin sanoen kimalletta! Ja kukapa ei kimalteesta tykkäisi (ainakin minä olen tällä hetkellä ihan hulluna kimallelankoihin). Lanka oli tosi hyvää neulottavaa, kivan tiukkakierteistä ja värit oli todella hienoja. Vaikka tämä on aika pinkkivoittoinen niin mukana on pieniä speklejä; turkooseja, keltaisia, lilaa. Oli kivaa kun neuloessa puikolle yhtäkkiä tulikin pinkin silmukan sijaan vaikkapa turkoosi.

Huivin jälkeen neuloin vauvan neuletakin, josta lisää myöhemmin. Olimme tässä vaiheessa tosiaan lomailemassa vielä, ja minulla oli muutamaan projektiin langat mukana. Esittelen tähän huivin perään nyt siis sitä seuraavan työn, joka kimaltaa myös :)

Malli: Sukat varpaasta varteen
Koko: 38
Langat: Lanitium ex Machina glitter sock värissä Limbo
VickeVira Myprecious Merino Handdyed
värissä Love Unlimited
Menekki: 50g
Puikot: 2,5mm cubics
Fiilis: Uuden opetteleminen on kivaa!

Neuloin siis ihan perussukat. Halusin käyttää huivista jäljelle jääneen pikkunöttösen heti, ja ajattelin heti että siitä tulisi kivat yksityiskohdat tämän glitterlangan kanssa. Tuumasta toimeen siis.

Näissä jännää oli se, että en ole kertaakaan aiemmin osannut neuloa varpaista varteen käyttökelpoisia sukkia. Tämä johtuu puhtaasti siitä, että en lue ohjeita kunnolla ja alan sooloilemaan alun jälkeen kuvitellen että kyllä minä osaan. No, ennen tätä en osannut.
Nämä on siis neulottu varpaista alkaen. Kun olin tehnyt pohjavärillä lisäykset loppuun, tein tehostelangalla helpot kuviot sukkien kärkiin. Minusta niistä tuli varsin söpöt! Kärjen aloituksessa käytin Ulla -neulenettilehden ohjetta kärjestä aloitettaviin sukkiin.


Kuvioiden jälkeen neuloin sitten vaan sileää. Silmukoita minulla oli 15/puikko, jonka koen olevan ihan riittävä määrä omalle käsialalleni. Tein kiilalisäykset, kantapään ja kiilakavennukset Koukuttajan Kootut -podcastin Marikan ohjeen mukaisesti. Jos kiinnostuit, asiaan löytyy oikein hyvä ohjevideo hänen kanavaltaan Youtubesta. Kaikin puolin istuva jälkeenpäin neulottu kantapää, tykkään oikein kovasti!
Harjoittelin myös ensimmäistä kertaa neuloen silmukointia kantapään päättelyyn. Kolme kertaa uusi juttu minulle siis näissä sukissa!


Kun olin neulonut kantapäänpaikan, neuloin kiilakavennukset varteen, jätin silmukat odottamaan ja neuloin kantapäät seuraavaksi. Koska halusin, että specklelanka riittää myös varteen, halusin tähän väliin tehdä näin päin. Ja sitähän riitti melkein yli tarpeiden :) Varret vain valmiiksi ja tadaa, kimaltavat sukat ovat valmiit!
Näin kirjoitettuna näiden valmistuminen kuulostaa ihan siltä että se tapahtui sormia napsauttamalla, mutta kyllä näiden kanssa tuli viikon verran puuhailtua. Tein niin paljon muutakin lomalla että sukat jäi välillä pakostakin paitsioon.


Näiden neulominen oli tosi kivaa ja tuntui että valmista tuli todella nopeaan kun sai koko ajan harjoitella jotain uutta. Välillä kun tuntuu, että sukatkin tulee neulottua aina sillä samalla vanhalla kaavalla niin siihen meinaa tylsistyä. On tosi kivaa vaihtelua tehdä välillä vähän eri tavalla.
Haaveissa olisi harjoitella hieman erilaisia kantapäitä, saa nähdä mihin sukkiin saan niitä sitten lopulta harjoiteltua!

Seuraavassa postauksessa tulee olemaan vauvaneuleasiaa. Minineulevaroitus siis ;)

2 kommenttia:

Kommenttisi tekee minut iloiseksi! ^^