11. lokakuuta 2014

Oulun Kädentaitomessut 11.-12.10.

Minulle on muodostunut jokavuotiseksi perinteeksi käydä käsityömessuilla. Heti, kun päivämäärä jossain vilahtaa, merkitsen sen kalenteriini ylös ja varaan yhden päivän messuilulle.

Vietin siellä tänään monta tuntia; katsellen työnäytöksiä, hipelöiden lankoja, helmiä ja muita pikkukilkkeitä ja selaillen käsityökirjoja. Jo messuille lähtiessäni päätin, etten osta lankaa ja se päätös piti. Kaikkea muuta mukavaa tarttui silti mukaan.


Ostin muutaman Raija Riihimäen ihanan kissakortin. Nämä lähtevät jossain vaiheessa maailmalle Postcrossingin merkeissä. Kortti, jossa on kaksi kissaa ja lankakeriä taitaa tosin jäädä itselle.


Ostin myös kolme korttia Zirian kojulta, jossa yrittäjä esitteli mehiläisvahamaalausta. Kortit olivat todella hienoja, ja maksoivat vain 0,50e kappaleelta. Jäin pitkäksi aikaa seuraamaan maalausta, siihen jäi jotenkin koukkuun; oli hienoa seurata, kuinka pala palalta kortit valmistuivat. Yksi kortti vei vain muutaman minuutin.


Alunperin tarkoitus oli ostaa ainakin heijastintuotteita, ja niitähän löytyi. Otin kaksi pientä nyyttiä heijastinnauhaa ja yhden leveän, josta askartelen jotain kivaa pimenevään syksyyn. Alunperin aioin ostaa heijastinkangasta, mutta en sitten raaskinut. Noilla pääsee hyvin eteenpäin.
Ostin myös hieman helmi- ja korutarvikkeita kahdestakin eri pöydästä, löysin mm. korvanappipohjia ja kauan etsimiäni huivineulapohjia. Viime vuonna niitä ei messuilta löytynyt, onneksi nyt oli otettu valikoimiin.


Jätin kirjojen ostamisen viimeiseksi, sillä en heti osannut päättää, mitä ottaisin. Tiesin ottavani kaksi kirjaa, joista toinen olisi Neulemallien Käsikirja. Vietin varmaan puoli tuntia selaillen kirjoja ja pähkäillen, mikä se toinen voisi olla. Kävin välillä mutkan kiertelemässä ja palasin lopulta takaisin.
Päädyin ottamaan toiseksi kirjaksi Kumihimo - japanilainen punonta -kirjan. Hassu nimi kiinnitti ensin huomion, ja kirjaa selatessani innostuin; kirjassa esitellyt punontatekniikat vaikuttivat helpoilta ja niillä saisi aikaan näyttäviä koruja. Kirjat maksoivat vain 10 euroa kappaleelta.

Kävitkö sinä messuilla? Mitäs tykkäsit?

2 kommenttia:

  1. Kävin messuilla ja tykkäsin kyllä, kaikkea ihanaa sieltä olisi ollut kotiinviemisinä! Kirjojen parissa minäkin pyörin pitkään, monen muun tavoin :)

    VastaaPoista
  2. joo minä kävin, en kylläkään mitään kirjoja ostanut mut muuten sain kyllä kiitettävästi rahani menemään ja päätäynnä ideoita ois

    VastaaPoista

Kommenttisi tekee minut iloiseksi! ^^