30. elokuuta 2013

Neuletehdas

Vaikka hetken onkin ollut hiljaista, en minä täysin peukalo keskellä kämmentä ole ollut. Olen neulonut, virkannut tai ommellut joka päivä jotain, ja tässä tulee pieni runsaskuvainen yhteenveto kaikesta mitä olen saanut valmiiksi asti.


Pöllölaukkuun sain inspiraation googlen kuvahaulla löytämästäni kissalaukusta.
Improvisoiden virkkasin soikeat pyörylät ja yhdistin ne. Sitten virkkasin läpän ja korvat. Syystä tai toisesta tämä ei kuitenkaan meinannut haluta niitä korvia sitten millään. Löytäessäni tuon nokkanapin laatikoita penkoessani, tiesin heti, että se haluaa olla pöllö. Onneksi teemaan sopivat silmätkin löytyi, ja laukku oli yhdessä illassa kasattu. Koululla vielä ompelin siihen sopivan vuorin söpöstä ruusukuviollisesta puuvillasta.

Muffineita virkkailin näyttöviikolla iltaisin Wool neliraidan jämistä ja valkoisesta nallesta.
Oikein kivoja, neulatyynyiksi tai leikkeihin juuri sopivia.
Muutenkin oli kiva tehdä välillä jotain yksinkertaista, sillä päiväsaikaan liiman kuivumista odotellessa ja tauoilla näytön aikaan valmistui ensimmäinen KyJyn polvimittaisista palmikkosukista.

Näyttötuolini valmiina, asiakkaan valitsemine käsinojineen ja raheineen. Kahteen päivään tämän tuolin väänsin kasaan, kun oli kiire muuttohommiin. Se näkyikin sitten heti numerossa, kakkonen tulee pikkuvirheiden vuoksi.

 Tilasin setin IHANIA Opalin sweet'n spicy lankoja Lankakamarista facebookin Voihan Villasukka -ryhmäläisen postaaman kuvan innoittamana. Aivan siis kertakaikkiaan..herkullisia lankoja!

Muuton aikaan syntyi tylsät peruslapaset Novitan Usvasta, koko naisen. Ovat loppujen lopuksi niin pliisun väriset, voi olla että pääsevät johonkin muuhun kotiin käyttöön.
Tuli näitä tehdessä todettua, että yhdestä kerästä syntyy kolme lapasta peukaloita vaille. Ensimmäinen oli vaaleansininen, toinen violetti, joten päätin sitten kuitenkin tehdä vielä kolmannen jotta siniselle olisi vastaava pari. Violetti joutui sitten purkuun ja avuksi peukaloiden kanssa.


Tällä viikolla koulussa oli omien töiden viikko, ja verhoilujen sijaan päätin tehdä jotain pientä. Aloitin purkamalla jo aikansa palvelleen pikkulaukun ja ompelemalla sen mukaisesti uuden laukun kankaasta, jota jäi ylitse kuppituolista ja raheista. Siitä tuli tosi kiva, joskin hihna olisi saanut olla lyhyempi.


Innostuin sitten ompelemaan näitä urakalla, mutta pahaksi onnekseni jouduin toteamaan usean turhaksi osoittautuneen yrityksen jälkeen, etteivät verhoilukankaat sovellu tähän hommaan. Paikallisesta kangaskaupasta tarttui sitten mukaan kivaa raidallista puuvillakangasta, josta ompelin kolme rannehihnallista laukkua.
Oli yllätys, miten pieni määrä kangasta riittääkään tällaiseen laukkuun, olkoonkin että näissä vuorikangas on eriä kuin päälikangas.

Tein näistä kaavat ja kirjoitin ohjeetkin ylös, jotta voin ommella tulevaisuudessakin näitä lisää.

Viikon lopuksi tuli vielä suunniteltua ja ommeltua eräälle tuttavalle paperirullatelineet. Vaihtokaupassa saan kasan itse tehtyjä joulukortteja :)

Tämän päivän väänsin sukkapuikoille säilytyspusseja, mutta yksikään ei valmistunut kuvattavaksi asti. Jospa ne saisi ommeltua vielä ennen koulun loppumista (3 viikkoa jäljellä!).
P.S. Muokkailin blogini sivupalkkia ja tajusin vihdoin ja viimein lisätä sinne lukijat -gadgetin. Joten tervetuloa lukijaksi, jos höpöttelyt ja ompeluni/neulomukseni kiinnostavat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut iloiseksi! ^^