7. kesäkuuta 2012

Hyväntekeväisyyssukkia ja muuta mukavaa

Bongasin Novitalta kuukausittain tulevasta sähköpostiviestistä linkin blogiin, jossa toivottiin ihmisten kutovan ja lähettävän sukkia joululahjaksi mielenterveysongelmien vuoksi sairaalan pitkäaikaisosastolla oleville nuorille.

Tässä linkki blogiin: Hyvän mielen sukat 

Innotuin sitten itsekin neulomaan sukkia, mahdollisimman monesta langasta tietenkin, ja ensimmäinen sukka on tässä vaiheessa muutaman illan hiljaisen neulonnan päätteeksi:

Harmillista on, että nuo langat on koko ajan solmussa keskenään vaikka ne kuinka yrittäisin pitää toisistaan erossa.
Tämä aiheuttaa ajoittaista otsasuonen tykytystä, mistä johtuen sukan tekeminen on edennyt NIIN tavattoman hitaasti.
Mutta vielä minä sen marraskuun loppuun mennessä saan valmiiksi parin kera! Grr..

Tässä olisi yksi valmistunut työ:

Tällaisen amigurumin värkkäsin tuossa yhtenä viikonloppuna. Siinä meni pari päivää muiden hommien lomassa, ja siitä tuli aika kiva. Se on myös aika iso, lähes 30cm korkeudeltaan.
Silmät, nenän ja suun tein neulahuovuttamalla, mitä en ole ennen tällaiseen kokeillut, ja ne onnistuivat todella hyvin. Tosin kaksi neulaa sain katkaistuksi siinä hommassa kun tökkäsin liian vinoon sillä. Tiedä siitä sitten, miten ne pysyvät paikallaan pesussa (tosin tälle on vaan käsinpesu, joten jos ei liian kovakouraisesti vatkaa..).

Ja sitten yksi valmistumassa oleva työ lisää: 
Tässä linkki ohjeeseen, joka on paaaljon värikkäämpi kuin minun versioni :)
Mietin tuossa iltana eräänä taas hirveän jämäkeräkasan keskellä että mitä ihmettä minä näistä tekisin, kun tilaa pitäisi lankalaatikkoon saada.
Päädyin sitten Dropsin sivuille (Monen mutkan kautta, tietenkin. Alunperin kirjoitin googleen hakusanaksi virkattu kaulahuivi..) tutkimaan virkattuja juttuja toiveenani löytää sieltä jotain kivaa tekemistä, joka ei vaatisi paljoa lankaa.

Törmäsin kyseiseen bolero-ohjeeseen, joka miellytti kovasti, ja kaivoin kasastani ensinnä sen päävärin (tuo suuri deniminsininen kerä) ja sitten siihen hyvin matsaavat rennot värit. Suurin osa neliöistä on jo valmiina, ja viimeiset kaksi aloitettuina (näkyvät tuossa keskellä).
Yritän varmaan tässä viikonlopun aikana saada tämän valmiiksi jotta saisi sen ensi viikolla jo käyttöön! Mukava ommella hurruuttaa koulussa kun on edes jotain lämmikettä hartioilla.

Syy, miksi lankalaatikon tyhjennys tuli ajankohtaiseksi tulee tässä:


Erittäin iso kasa lankaa, jonka sain vihdoin ja viimein tänään kuriirimieheltä! Tämä paketti on odotellut minua jo viime viikon tiistaista lähtien että olisin kotona. Ja nyt sen viimein sain!

Mennäänpä parisen viikkoa taaksepäin aikaan, kun minä surffailin (kuten tavallista) Huuto.netin ihmeellisessä maailmassa katsellen tarjolla olevia langanloppuja ja lankapaketteja.
Löysin ilmoituksen, jonka kuvassa oli ihanaa, turkoosi-lime-vihreää kimaltelevaa lankaa yksi kokonainen kerä ja yksi vajaa. Paitsi että langan väri ihastutti minua kovasti, myös langan merkki, josta en koskaan ennen ole kuullut, kiinnitti huomioni.
Googletin kyseisen lankamerkin ja päädyin tielle, jonka lopputulos näkyy ylläolevassa kuvassa.

Kyseessä on siis turkkilainen lankamerkki, ja langat tulevat mistäpä muualtakaan kuin Turkista. Sivustolla on runsaasti kaikenlaisia erikoislankoja kuten myös ihan perus sukka/villalankaa.
Langat itsessään ovat halpoja, toimituskulu on hirvittävän suuri, mutta nämä yhteen laskettuna ja jaettuna kerien määrällä jää yhden kerän hinnaksi minimaalinen summa. Nämä kuvassa näkyvät kerät maksoivat noin 60e (sisältäen postikulun). Joka paketissa on 8 kerää.
Yksi ehto halvalle hinnalle oli, ja se oli isommat erät. Eli yhtä kerää ei saanut, vaan langat myydään tietynkokoisina paketteina. Toki jos erän koko on 1 kerä, silloin luvassa on vain yksi. Mutta kuitenkin.

Itse tilasin lankani Yarn Paradisesta, ja ne saapuivat suomeen alle kolmessa vuorokaudessa.
Maksu piti hoitaa paypalilla (kun visaa en satu omistamaan).
Langat olivat mielestäni oikein kivoja ja ihan hyvälaatuisia, ja suosittelen kyseistä kauppaa muillekin.
50g:n kerät olivat yllättävän pienikokoisia, jonka vuoksi punnitsin pari, mutta niissä oli kuin olikin 50 grammaa kuten luvattu. En olisi kyllä uskonut.

Lupasin viedä kouluunkin näitä näytille maanantaina.. :) Saas nähdä mitä sanovat.

Seuraavan postauksen teenkin sitten todennäköisesti koulujutuista, sillä aloitin juuri muutama viikko sitten verhoilu-opiskelut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut iloiseksi! ^^