14. joulukuuta 2011

Joulunaikaa & käsitöitä

Vuosi on mennyt taas luvattoman nopeasti. Varsinkin kulunut syksy on mennyt kuin siivillä töiden ja muun puuhan parissa. Vajaan kahden viikon päästä on jo joulu!
Joululahjat olen jo saanut ostettua ja paketoitua, viimeistä oikeastaan viedään (kaulaliina, joka valmistuu näinä päivinä). Onnistuin hyvin löytämään kaikille omannäköisensä joululahjat, ja mukavaa oli, ettei rahan kanssa ollut puutetta niitä hankkiessa. Ei siis tarvinnut tyytyä niihin iänikuisiin suklaarasioihin!
Se huono puoli tässä jatkuvassa rahavirrassa on, että meinaa tottua liian hyvälle, ei kaupastakaan lähde enää mukaan se kaikista halvin jauheliha. Saa nähdä miten tämä tuhlari sopeutuu taas köyhään opiskelijaelämään kunhan sen aika koittaa.. :)

Tässä eräs joululahjoista, jonka tein kaverini siskontytölle. Kaverini nimesi sen heti Taunoksi ja viikon ajan olenkin kuullut erilaisia Jani ja Tauno -tarinoita siitä, mitä kaikkea heille onkaan tapahtunut sillä välin kun olen ollut töissä. Äärimmäisen intensiivisen katseen ja sopivan painostavien jännitystaukojen kera kerrottuna tietenkin.Ihanaa että vihdoin ja viimein lumikin satoi maahan! Sen kunniaksi pesin mattoni hangessa muun siivouksen yhteydessä. Räsymatot hankeen vaan ja lunta harjalla päälle, jynssäys molemmilta puolilta ja sitten tamppaus, jonka jälkeen hetken tuuletus pakkasessa ja saunan puolelle kuivahtamaan yöksi.
Tulipahan muuten raikkaat matot! ;)

Lintulaudankin ripustin koivuun makuuhuoneen ikkunan edustalle eräänä iltana, ja aamulla heräsin ropinaan ikkunalaudalla. Kun raotin kaihtimia, suuri parvi varpusia pyrähti lentoon ikkunalaudalta ja sen edustalta, saapuen pian uudelleen rapistelemaan sinne.
Lintulaudalla ehti ensimmäisenä aamuna vierailla useampi talitintti, muutamia hömötiaisia ja sinitiaisia sekä parvi varpusia. Suunnittelin hakevani jouluksi kauralyhteen ja hieman maapähkinärouhetta, olisi kiva jos naapuruston punatulkutkin innostuisivat vierailemaan meidänkin pihamaalla maapähkinöiden toivossa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut iloiseksi! ^^